Web Analytics Made Easy - Statcounter

​به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از کالاخبر، جهرمی در ابتدا گفت: از سال ۹۶ به این سمت با تورم قوانین و مقررات و همینطور دستورالعمل های متضادی در حوزه فولاد مواجه هستیم. این تورم قوانین و دستورالعمل ها از قیمت های پایه تا خریداران گرفته تا میزان سهمیه های بهین یاب باعث مشکل برای صنعت شده است و این تضاد دستورالعمل ها یا تکرار آن ها باید از بین برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معامله ۱۱ میلیون تن فولاد در ۱۱ ماه امسال

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالا با اشاره به معاملات فولاد در بورس کالا گفت: محصولات فولاد مورد معامله قرار گرفته در ۱۱ ماهه امسال ۱۱ میلیون تن بوده که ۳۸ درصد بالاتر از مدت مشابه سال قبل بود است. شاهد هستیم که عرضه های القایی و شرکت های کوچک مقیاس در بورس افزایش یافته و عرضه آن ها از هزار تن در فروردین امسال به ۴۰ هزار تن در بهمن ماه رسیده است و اگر به ثبات و عدد مناسبی درعرضه های ماهانه در سال آینده برسد، بخشی از مشکلات فولادی ها مرتفع خواهد شد.

۱.۵ میلیون تن سنگ آهن در راه است

وی با یادآوری این موضوع که هدف بورس کالا تکمیل عرضه زنجیره فولاد است گفت: برنامه ما برای حوزه فولاد، تکمیل زنجیره عرضه محصولات است در این خصوص ایمیدرو با ارسال نامه ای اعلام کرده ۱.۵ میلیون تن سنگ آهن در قالب معاملات حراج باز عرضه خواهد داشت که عرضه ها به صورت هر دو هفته یک بار انجام می شود. با انجمن سنگ آهن نیز برای عرضه ها به توافق رسیدیم و امیدواریم بتوانیم این رویداد مهم را عملیاتی کنیم. 

جهرمی افزود: در انتهای زنجیره نیز چه در حوزه لوله و پروفیل و چه حوزه مقاطع طویل مانند میلگرد به دنبال افزایش عرضه ها هستیم و چه بسا در این بخش ها پذیرش هایی را داشتیم و برخی شرکت ها هم درخواست پذیرش داده اند. 

جای خالی ابزارهای مالی در حوزه فولاد

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: پیشنهاد دیگر ما علاوه بر تنوع بخشی به عرضه کنندگان، توسعه قراردادهای بلندمدت در ابزار کشف پریمیوم است تا هم تکلیف عرضه بازار داخل و هم صادرات شرکت ها مشخص می شود و در این راستا به برخی تولیدکنندگان شمش پیشنهاد داده ایم که شمش خود را سه ماهه به پایین دست بفروشند. نکته دیگر این است که در حوزه فولاد بازار آتی نداریم و در نتیجه نوسانات بازار ارز و سایر بازارها در بازار فیزیکی خود را نشان می دهد لذا باید ابزار مشتقه و بازار آتی را برای این صنعت تعریف کنیم. همچنین برای تسهیل فرایند پذیرش، در حال بازنگری دستورالعمل مرتبط با تضامین هستیم.

عرضه و تقاضا را بپذیریم

وی به موضوع قیمت ها نیز گریزی زد و عنوان کرد: قیمت، سنگ بنای همه تصمیمات میان خریداران و فروشندگان است. اگر می خواهیم اقتصاد به حرکت در بیاید و از این وضعیت خارج شود باید اجازه دهیم مکانیزم عرضه و تقاضا در مورد قیمت تصمیم گیری کند تا قیمت ها عادلانه شود. در این بین اگر عرضه و تقاضا را قبول داریم نباید جوری بازی کنیم که خودمان دوست داریم و قیمت مدنظر ما و نه عرضه و تقاضا در بازار حاکم شود؛ در موضوع ورق یکی از مشکلات قیمت پایه است و در حال حل و فصل آن هستند.

جهرمی تصریح کرد: شرکت ها براساس پارامترهای خود تصمیم به خرید می گیرد و باید پذیرفت بازار قیمت را تعیین کند. در این حوزه بورس کالا خاصیت دماسنج را دارد؛ قیمت شمش در سال های گذشته متوسط ۱۵ درصد پایین تر از قیمت های جهانی بوده است و در سال جاری تنها در یک تاریخ شهریور ماه بالاتر از قیمت های جهانی بوده است و باید کالبدشکافی شده و دلیل این افزایش شناسایی شود. برای نمونه این اتفاق در میلگرد رخ نداده و در ورق سرد شاهد این افزایش قیمت بودیم؛ این امر نشان دهنده کمبود در این بخش است؛ پس اطلاعات شفاف بورس کالا می تواند در شناسایی عوامل مختلف بازار راهگشا باشد. 

تلاش برای منفعت همزمان طرفین معامله

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران با تاکید بر این نکته بورس، بستر شفاف معامله است و تغییرات قیمتی به بورس ارتباطی ندارد، خاطرنشان کرد: داده های شفاف بورس کالا به مسئولان و سیاست گذاران سیگنال می دهد تا بهترین تصمیم ها در راستای تعادل بخشی به بازار اتخاذ شود. بورس کالا با دو طرف زنجیره طرف است و طی این سال ها تلاش کرده، منصفانه با هر دو طرف برخورد کند تا منفعت خریدار و فروشنده همزمان رعایت شود.

وی در خاتمه گفت: در تلاش برای افزایش عرضه ها هستیم چون اعتقاد داریم عرضه مناسب باعث کشف قیمت مناسب می شود؛ در همین راستا قطعا مسائل ورق از میلگرد و شمش جداست و نمی توان این موارد را در یک پکیج دید اما با همفکری و همدلی قطعا روند بازارها در ریل بهبود و توسعه می افتد

پربیننده ترین میزان سود سالیانه سهام عدالت تغییر کرد عرضه پرحاشیه «اپال» در بورس تهران/ شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس حجم عرضه را کاهش داد ارزش سهام عدالت من (۴ اسفندماه) تکلیف سهام‌داران فوت‌شده سهام عدالت چیست؟ نمای بورس امروز در پایان نیمه اول معاملات/ جمع شدن صفوف پالایشی‌ها پایدار نماند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنعت فولاد برجام عرضه و تقاضا حوزه فولاد بورس کالا میلیون تن عرضه ها شرکت ها قیمت ها سنگ آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۵۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار ستاد مبارزه با قاچاق کالا به صاحبان مالها

معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن هشدار به صاحبان مالها گفت: در حوزه مبارزه با قاچاق هم در مبدا و هم در بحث مبارزه با عرضه کالای قاچاق عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جدی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیگی معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ در نشست هماهنگی با مدیران ارشد فروشگاه‌ها و مال‌ها برای جلوگیری از عرضه کالای قاچاق، اظهار کرد: تمام ارکان از مسئولان اجرایی گرفته تا اصناف باید در بحث جهش تولید مشارکت داشته باشند. مبارزه با قاچاق کالا یکی از مباحث اصلی جهش تولید است.

وی افزود: در حوزه مبارزه با قاچاق هم در مبدا و هم در بحث مبارزه با عرضه کالای قاچاق عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جدی است.

بیگی گفت: باید این نکته مد نظر فروشگاه‌ها باشد که چه کالایی عرضه می‌کنند! عمده کالاهای در این فروشگاهها اقلام وارداتی است و این با سیاست اولیه تشکیل این فروشگاه‌ها در تضاد است. متاسفانه شاهد عرضه محرز پوشاک قاچاق در این فروشگاهها هستیم. خواهش ما این است که مدیران این فروشگاهها اجازه ندهند تا برخوردهای نیروی انتظامی با عرضه اقلام قاچاق از جمله پوشاک قاچاق پیاده شود و قبل از این مرحله نسبت به اجرای قانون اقدام کنند.

معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد:  مدیران این فروشگاه‌ها مسئولیت عرضه این کالاهای محرز قاچاق در داخل محوطه این فروشگاهها را برعهده دارند.

وی گفت: آخرین اصلاحیه قانون مربوط به سال 1401 است و مدیران فروشگاه‌ها باید با مفاد این قانون آشنا شوند.

بیگی با اشاره به اینکه آخرین آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حاکی از وجود بیش از بیست میلیارد دلار قاچاق ورودی و خروجی است گفت: این منابع از جیب تمام ایرانیان خارج می‌شود. اگر هر کالایی از مرزهای گمرکی وارد نشده باشد قاچاق است و با آن برخورد می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحلیل فولاد ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • هشدار ستاد مبارزه با قاچاق کالا به صاحبان مالها
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟