Web Analytics Made Easy - Statcounter

«نیمایی» شدن قیمت پایه محصولات پتروشیمی قابل عرضه در بورس‌کالا، مهمترین اتفاق این بازار در هفته گذشته بود، این تغییر سبب شد تا تقاضا برای اکثر محصولات کاهش پیدا کند، هرچند که با وجود پیش‌بینی‌ها همچنان خریدار برای محصولات وجود دارد.

طی هفته گذشته (28 مهر تا 3 آبان) مجموع تالارهای بورس کالا ارزشی حدود 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

6 هزار میلیارد تومان داشت که در دو هزار و 32 قرارداد منعقد شدند. از این میزان حدود 1.1 هزار میلیارد آن به رینگ داخلی تعلق داشت. همچنین، تالار محصولات پتروشیمی با حدود 743 میلیارد تومان بیشترین ارزش را در تالارهای موجود به خود اختصاص داد.  

گفتنی است، «نیمایی» شدن قیمت پایه محصولات پتروشیمی قابل عرضه در بورس کالا، مهمترین اتفاق این بازار در هفته گذشته بود، به طوریکه پیش از این قیمت‌ها طبق میانگین چهار عرضه آخر هر محصول در این تالار تعیین می شدند. این اتفاق سبب شد تا تقاضا برای اکثر محصولات کاهش پیدا کند، هرچند که با وجود پیش‌بینی‌ها همچنان خریدار برای محصولات وجود داشت. در این شرایط کارشناسان معتقدند، با کاهش نرخ دلار، بازار هم انتظار کاهش نرخ داشت، اما همچنان قیمت‌ها بالاتر از سطح انتظارند. 

همچنین در هفته گذشته، معاملات محصول «روی» به تابلو بورس کالا بازگشت؛ به طوریکه دراین معاملات شاهد عرضه چهار تولید‌کننده این محصول با خلوص متفاوت (از 99.95 تا 99.98) در روز چهارشنبه بودیم. شایان ذکر است، در این روز بیشترین قیمت میانگین (کیلویی 28 هزار 793 تومان) به شمش روی شرکت «ذوب روی بافق» تعلق داشت.

 

کاهش ۵.۳ درصدی قیمت وکیوم باتوم «شبریز» در روز شنبه

در نخستین روز از هفته گذشته (28 مهر) کل معاملات بورس‌کالا در مجموع ارزشی حدود 118 میلیارد تومان داشتند که در 155 قرارداد منعقد شدند که همگی در رینگ داخلی انجام شدند. در این میان، تالار فرآورده های نفتی نیز بیشترین ارزش معاملات را در حدود 66.8 میلیارد تومان به خود اختصاص داد.

بیشترین ارزش معاملات بورس کالا در این روز به «وکیوم باتوم» پالایش نفت تبریز به میزان حدودی 31 میلیارد تومان اختصاص یافت. این محصول به قیمت کیلویی سه هزار و 93 تومان و 143 درصد بالاتر از قیمت پایه در حجم 10 هزار تن، به طور نقدی فروخته شد. این محصول نسبت به معامله قبلی خود (25 شهریور) 5.30 درصد کاهش قیمت داشت.

همچنین در این روز «وکیوم باتوم» پالایش نفت شیراز هم 16.4 میلیارد تومان ارزش داشت. این محصول به قیمت کیلویی سه هزار و 294 تومان (146.7 درصد بالاتر از قیمت پایه) در حجم 5000 تن معامله شد. این محصول نسبت به معامله قبلی خود (24 مهر) 9.6 درصد کاهش قیمت داشت.

گفتنی است، تنها محصول عرضه و معامله شده امروز این تالار به سیمان تیپ یک شرکت سیمان اصفهان تعلق داشت. این محصول امروز به قیمت پایه کیلویی 154 تومان در حجم 1000 تن به طور نقدی معامله شد و نسبت به معامله قبلی خود (5 شهریور) 17.5 درصد افزایش قیمت داشت. معامله امروز سیمان اصفهان، حدود 154 میلیون تومان بود.

 

یکشنبه؛ تالار پتروشیمی در انتظار قیمت‌های پایه جدید بود

یکشنبه گذشته (29 مهرماه) هم تالارهای مختلف بورس‌‌کالا در مجموع ارزشی حدود 127.6 میلیارد تومان داشتند که در 155100 قرارداد منعقد شدند. در این میان، تالار کالای صادراتی کیش بیشترین ارزش معاملات را در حدود 83 میلیارد تومان به خود اختصاص داد.

بیشترین ارزش معاملات بورس کالا در این روز به «شمش آلومینیوم99.8» شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) به میزان 23.4 میلیارد تومان اختصاص داشت. این محصول به قیمت میانگین کیلویی 23 هزار و 421 تومان و 4.5 درصد بالاتر از قیمت پایه در حجم 1000 تن به طور نقدی معامله شد و نسبت به معامله قبلی خود در 22 مهر، 5.5 درصد افزایش قیمت داشت.

پر‌ارزشترین معامله تالار پتروشیمی هم به محصول «پتاس» مجتمع پتاس خور و بیابانک به میزان حدودی 600 میلیون تومان اختصاص یافت. این محصول به قیمت پایه کیلویی 1500 تومان در حجم 400 تن، توسط کارگزاری «بانک صنعت و معدن» به طور نقدی فروخته شد. عرضه کننده این محصول «سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران» بود. این محصول در معامله قبلی خود 22 مهر ماه نیز به همین قیمت عرضه و معامله شده بود.

 

افت قیمت ۳۴ درصدی پلی‎پروپیلن‌فیلم «پلی پروپیلن جم» در روز دوشنبه

دو‌شنبه گذشته (30 مهر‌ماه)، تالارهای مختلف بورس‌‌کالا در مجموع ارزشی حدود 472.6 میلیارد تومان داشتند که در 527 قرارداد منعقد شدند. در این میان، تالار پتروشیمی بیشترین ارزش معاملات را در حدود 215 میلیارد تومان به خود اختصاص داد.

بیشترین ارزش معاملات بورس کالا در این روز به «مس کاتد» شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) به میزان 98 میلیارد تومان اختصاص داشت. این محصول به قیمت پایه کیلویی 60 هزار و 544 تومان در حجم 1620 تن به طور نقدی معامله شد و نسبت به معامله قبلی خود، 1.5 درصد افزایش قیمت داشت.

گفتنی است، در این روز نخستین معاملات تالار پتروشیمی بعد از نیمایی شدن قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی نیز انجام شد. پر‌ارزشترین معامله این تالارهم به محصول «وکیوم باتوم» شرکت پالایش نفت اصفهان به میزان حدودی 32.6 میلیارد تومان اختصاص یافت. این محصول به قیمت میانگین کیلویی سه هزار و258 تومان و با (156.3 درصد بالاتر از پایه و 3.2 درصد کمتر از میانگین معامله قبلی در 25 مهر) در حجم 10 هزار تن، نقدی فروخته شد. 

«پلی پروپیلن فیلم HP525» شرکت پلی پروپیلن جم نیز از دیگر محصولات پر‌معامله امروز بود. این معامله ارزشی به میزان حدودی 32.5 میلیارد تومان داشت. این محصول به قیمت میانگین کیلویی 10 هزار و 840 تومان و حدود هشت درصد افزایش نسبت به قیمت پایه در حجم 3000 تن فروخته شد. این محصول نسبت هبه معامله قبلی خود در تاریخ 23 مهر، 34 درصد افت قیمت داشت. 

در این روز شمش روی 99.95 شرکت «کالسیمین» نیز با قیمت میانگین کیلویی 2999 تومان و 140 درصد بالاتر از قیمت پایه (12315 تومان) در حجم 200 تن معامله شد. معامله قبلی این محصول حدود پنج سال پیش (24/2/92) با قیمت کیلویی 7000 تومان و حجم 40 تن انجام شده بود. ارزش این معامله حدود شش میلیارد تومان بود. گفتنی است، این محصول در سال 94 هم عرضه شده بود که البته مورد معامله قرار نگرفته بود.

 

افزایش 1.5 درصدی قیمت مس مفتول (فملی) در روز سه شنبه

سه‌شنبه پیش (یکم آبان)، تالارهای مختلف بورس ‌کالا در مجموع ارزشی حدود 472.5 میلیارد تومان داشتند که در 926 قرارداد منعقد شدند. از این حجم، حدود 412 میلیارد تومان آن به رینگ داخلی تعلق داشت. در این میان، تالار پتروشیمی نیز بیشترین ارزش معاملات را در حدود 333 میلیارد تومان به خود اختصاص داد.

گفتنی است، در این روز «مس مفتول» شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) بیشترین ارزش معاملات تالار صنعتی را به میزان حدودی 9 میلیارد تومان داشت. این محصول به قیمت میانگین کیلویی 63 هزار و 571 تومان در حجم 140 تن به طور نقدی معامله کرد، این در حالیست که 1000 تن از این محصول عرضه شده بود. مس مفتول فملی نسبت به معامله قبلی خود در 23 مهر، 1.5 درصد افزایش قیمت داشت.

طی این روز، شمش آلومینیوم 1000P-99.8 شرکت الومینیوم ایران (ایرالکو) نیز در حجم 1000 تن و با قیمت کیلویی 22 هزار و 408 تومان عرضه شد.  این محصول با قیمت میانگین کیلویی 23 هزار و 754 تومان و 4.5 درصد بیشتر از قیمت پایه معامله شد. شمش ایرالکو، نسبت به معامله قبلی خود در 29 مهر، 1.42 درصد رشد قیمت داشت.

 

رشد قیمت ۶۰ درصدی استایرن منومر (پارس) در روز چهارشنبه

روز گذشته، چهار‌شنبه (دوم آبان)، تالارهای مختلف بورس‌‌کالا در مجموع ارزشی حدود 257 میلیارد تومان داشتند که در 2837 قرارداد منعقد شدند؛ از این میزان حدود 188 میلیارد تومان آن به رینگ داخلی تعلق داشت. در این میان، تالار پتروشیمی نیز بیشترین ارزش معاملات را در حدود 215 میلیارد تومان به خود اختصاص داد.

بیشترین ارزش معاملات بورس‌کالا در این روز به «استایرن منومر» شرکت پتروشیمی پارس (پارس) به میزان حدودی 53.2 میلیارد تومان اختصاص یافت. این محصول به قیمت میانگین کیلویی 10 هزار و 606 تومان (6.44 درصد بالاتر از قیمت پایه و حدود 60 درصد بیشتر از میانگین معامله قبلی در 25 مهر) فروخته شد.

شایان ذکر است، تالار صنعتی بعد از مدت‌ها امروز شاهد معامله 400 تن  شمش «روی» چهار تولیدکننده مختلف از خلوص 99.95 تا 99.98 بود. این محصول با قیمت پایه کیلویی 12 هزار و 315 تومان عرضه شد و در این میان بیشترین قیمت میانگین (کیلویی 28 هزار 793 تومان) به شمش روی شرکت «ذوب روی بافق» تعلق داشت.

همچنین، «شمش روی 99.95» شرکت «گسترش صنایع روی ایرانیان» نیز با قیمت کیلویی 26 هزار 507 تومان، کمترین قیمت میانگین را به خود اختصاص داد. این محصول در مقایسه با معامله قبلی خود در (29 مهر)، 8.3 درصد افت قیمت داشت.

 

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000AV6 برچسب ها: بورس کالا ، محصولات پتروشیمی ، بازار

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بورس کالا محصولات پتروشیمی بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۳۷۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین

به گزارش خبرگزاری مهر، مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک ایران و چین، گفت: به طور کلی و در سال‌های گذشته بیش از ۳۳ درصد صادرات غیرنفتی به چین داشتیم، بزرگترین بازار کالای صادراتی ما چین است البته ترکیب صادراتی ما به همه کشورها بر اساس آمار گمرک بیش از ۸۰ درصد کالا بر اساس مواد نفتی و معدنی و خام فروشی است؛ به غیر از صادرات ما به به عراق و افغانستان که تولیدی بوده است.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین در یک گفت‌وگوی رادیویی، تاکید کرد: ۹۱ درصد کالای صادراتی ما به چین از فراورده‌های نفتی است که اصولاً در ترکیب صادرات مشکل داریم. در بازارهای بین‌المللی کیفیت و قیمت اهمیت دارد؛ پسته و زعفران ما از نظر کیفی رقیب ندارد که بازار دست ایران است.

وی با بیان اینکه ۱۸ سال پیش با برگزاری سمینار فرصت‌ها و چالش‌های صادرات به چین را بررسی کردیم، خاطرنشان کرد: حدود ۵ سال پیش بر کالاهای ساخته شده با رفع موانع و اشکالات صادرات به چین کارهایی انجام شد تا با گرفتن مجوزها میگو و ماهی، انجیر، سیب و مرکبات، فرش و صنایع دستی، سفال همدان، لبنیات، پای مرغ و زعفران به عنوان کالای غذایی صادرات انجام شد.

این مسؤول افزود: میزان صادرات کشورمان به چین در طول یکسال اخیر ۹۰ درصد محصولات خام پتروشیمی و معدنی بوده که در سال‌های اخیر با پیدا کردن بازارهای متنوع در این کشور به سمت صادرات غیرنفتی پیش رفتیم.

حریری لیست کالای صادراتی ایران به چین را بسیار متنوع دانست و بیان کرد: سال گذشته ماشین آلات الیاف نانو و هایتک به چین صادر کردیم و درصدد پیدا کردن بازاری برای اقلام جدیدی مثل آبمیوه‌ها، کفش دست سوز و شیرینی و شکلات، در حوزه ظروف آشپزخانه پلیمری که تولیدات به روزی هم داریم، فروش پوشاک مردانه با برندهای معتبر متمرکز شدیم.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین در پایان تصریح کرد: همه کالاهای تولید کشور که در فرایند تولید میزان ارز آن کمتر از ۲۵ درصد هزینه کالا را داشته باشد و میزان رقابت بزرگی در بازار خواهد داشت را برای صادرات آماده کنیم.

کد خبر 6097279 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • معاملات برق در بورس انرژی رکورد زد
  • قیمت هر کیلو گندم ۱۷ هزار و پانصد تومان/ آغاز خرید از هفته آینده
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت؛ افت ۵ هزار واحدی شاخص کل
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت